• +359 52 356 900
  +359 888 722 407
 • Условия за пътуване от/до Букурещ

  • Пътуване с автобус:
   Услугата пътуване с автобус ще се предоставя за периода от 01.06.2019 до 15.09.2019 по маршрут Букурещ – Варна - Златни пясъци – Свети Канстантин и Елена – Албена – Балчик - Бяла - Обзор– Слънчев бряг – Несебър – Св. Влас – Елените и обратно. Пътуването ще се извършва с луксозни туристически автобуси марка Ван Хол, оборудвани с Климатик, ДВД, ТВ, микрофони, кафе машина, хладилник, просторни отделения за багаж, удобни туристичекси седалки. Предвидени са регулярни кратки спирки/почивки на интервали от 1,30/2,00 часа. Тоалетните в превозните средства не се използват. Автобусите/микробусите пътуват само по заетост. Неразделна част от пътуването ще бъдат и трансферите до/от хотелите та настаняване на гостите, които ще се извършват с превозни средства, собственост на Превозвача или негови партньори.


   Процедура за резервация и/или закупуване на пътуване с автобус от платформата на www.perota.bg:
   1. Заявка за закупуване на пътуване с туристически автобус може да бъде подадена 24 часа в денонощието, но не по-късно от 20 часа преди избраната дата на отпътуване, както и освен в случаите на възникнали технически проблеми. Резервация, направена чрез платформата www.perota.bg и не заплатена в рамките на 30 минути, се анулира. Да се направи резервация зависи от свободните места. Ако за желаната дата и час на пътуване няма налични свободни места, Perota.bg ще откаже направената заявка.
   2. Дружеството си запазва правото да ограничава резервацията за пътуване с автобус в дни на натоварен трафик – по време на почивни и празнични дни, също и когато Дружеството сметне това за необходимо.
   3. За да изпрати валидна заявка за пътуване с автобус, Потребителят/Клиентът е необходимо да избере във формата за продажба на пътуване: дестинация, дата на пътуване, час на пътуване, вид на пътуването, след което да въведе своите име, фамилия, номер на паспорт, електронна поща е телефон за обратна връзка. Клиентът има възможност да направи преглед на заявката си, преди да премине към Системата за плащане.
   4. След като е финализирал заявката си за закупуване на пътуване с туристически автобус, в следващата стъпка Системата за резервация препраща Клиентът към система за плащане на „ОББ“. След направено успешно плащане Клиентът получава на посочения от него имейл потвърждение за плащането и Резервационен код. За да бъде потвърдена резервацията и Клиентът да получи Резервационен код, плащането е необходимо да бъде направено в определеното време. Пътуващият следва да провери вписаните в резервацията за пътуване данни веднага след получаването й. Превозвачът не е задължен да коригира грешки в превозните документи, след като резервацията е потвърдена.

   Възстановяване на плащания: Превозвачът възстановява всички плащания, за които поради техническа грешка Клиентът не е получил валиден Резервационен код. Платената за онлайн резервация сума се възстановява по банков път по картата, с която е направено плащането.


   ОТГОВОРНОСТИ НА ПЪТНИКА:

   1. Всеки пътник носи САМ отговорност за валидността на необходимите документи за пътуване (паспорти, лични карти и др.).

   Необходими документи за пътуване:
   лична карта или паспорт с валидност поне шест месеца от датата на завръщане в страната (ЗАДЪЛЖИТЕЛНО - паспорт за деца под 14-годишна възраст).

   Според действащата нормативна уредба, за да бъде позволено напускането на страната, непълнолетните лица трябва да отговарят на следните изисквания:
   - да пътуват с поне един възрастен придружител;
   - да имат съгласието на двамата родители (или родителят, който не го придружава) - нотариално заверено пълномощно от неприсъстващия родител;
   - възрастният, който придружава непълнолетните деца, когато не е единият от родителите, трябва да има свидетелство за съдимост, за да го представи на границата.

   Перота Холдинг ООД не носи отговорност за отказ на митническите органи да даде възможност на туристите за влизане/напускане на страната.

   2. Всеки пътник има право да носи един безплатен багаж с тегло до 32 кг.

   3. Попълването на местата в автобуса се базира на дата на резервиране и закупуване на мястото. В деня на заминаването, на предната врата на автобуса ще има поставена табела с разпределението на пътниците по местата.

   4. Всички пътници трябва да пристигнат 30 минути преди часа на тръгване, както на отиване, така и на връщане. При неявяване в посочения час на място на тръгване на автобуса, водещо до невъзможност за ползване на платения транспорт, сумата на билета не се възстановява.

   5. Ако пътникът не е доволен от транспортните услуги се изисква той/тя да подготви жалба в писмен вид, ясно и открито с подробно описание на недостатъците, свързани с изпълнението на договорените услуги, които да бъдат изпратени в рамките на 3 дни след края на пътуването.
   Ако след анализа на жалбата се установи, че Превозвачът не е изпълнил задълженията си, той ще предложи алтернативна компенсация или ще обезщети пътникът с услугите, които не са предоставени или са предоставени не напълно, в рамките на максимум 30 дни от подаването на жалбата. Превозвачът не разглежда/приема колективни оплаквания.

   ПОЛИТИКА ЗА АНУЛИРАНЕ

   При отказ от пътуването се начисляват следните неустойки:
   - без неустойка, ако отказът е направен повече от 30 дни преди датата на пътуването;
   - 10 EUR/човек, ако отказът е направен между 21-30 дни преди датата на отпътуване;
   - 15 EUR/човек, ако отказът е направен между 11-20 дни преди датата на отпътуване;
   - 20 EUR/възрастен, 15 EUR/дете, ако отказът е направен в рамките на 6-10 дни преди датата на отпътуване;
   - 25 EUR/възрастен и 20 EUR/дете, ако отказът е направен между 2-5 дни преди датата на отпътуване.
   - 100%, ако отказът е направен по-малко от 48 часа преди датата на отпътуване.

   Всеки пътник, който по някаква причина иска да се откаже от пътуването, следва да попълни форма за отказ от пътуване в сайта на perota.bg.

   Форма за отказ

   ОТГОВОРНОСТИ НА ПРЕВОЗВАЧА:

   1. ПРЕВОЗВАЧЪТ е длъжен да предоставя автобуса в пълна техническа и експлоатационна готовност и застрахован, в съответствие с изискванията за превоз на пътници.

   2. ПРЕВОЗВАЧЪТ е длъжен да осигури правоспособни водачи, за управлението на автобуса и гарантира, че същите притежават необходимата категория и квалификация.

   3. ПРЕВОЗВАЧЪТ е длъжен да обезпечи екипажа и автобуса с всички разрешителни и документи, необходими за осъществяване на международния превоз, съгласно законодателството на всички страни, през които преминава маршрута.

   4. ПРЕВОЗВАЧЪТ е длъжен да извършва вътрешни трансфери на туристите до и от хотела, в който са настанени на територията на България. При вземане на туристите от хотелите, шофьорите да носят табела с лого на ПЕРОТА ХОЛДНИНГ.

   5. ПРЕВОЗВАЧЪТ е длъжен да осигури бутилка минерална вода за всеки пътник на курса от Букурещ и обратно.

   6. В случай на непоправима физическа повреда на транспортното средство по време на пътуването, ПРЕВОЗВАЧЪТ е длъжен да гарантира замяната на автобуса с друг за възможно най-кратко време.

   7. ПРЕВОЗВАЧЪТ не носи отговорност за забавяне разписанието на автобуса по независещи от дружеството причини (поради условията на движение, задръствания, закриване/ремонт на определени пътни участъци, митнически контрол и т.н.) или закъснения по вина на туристите (закъснения в програмата, обидно или враждебно отношение към представителя или шофьора и т.н.).

   8. По време на пътуването с автобуса, отговорността за багажа на туристите е осигурена от Превозвача. Преди пътуването или след него, отговорността при загуба, кражба или повреда на багаж, лични вещи и документи за пътуване е на туристите.

   9. ПРЕВОЗВАЧЪТ, в частност шофьорите, имат право да свалят пътниците от автобуса, които са в нетрезво състояние или които нарушават обществения ред и сигурност, без възстановяване на разходите за пътуване от страна на Превозвача. При евентуални щети, пътникът е длъжен да заплати стойността им на Превозвача.

   10. Форсмажорни обстоятелства освобождават ПРЕВОЗВАЧЪТ от всякаква отговорност.

   По време на превоза, на територията на автобуса, НЕ са позволени: превоз на домашни любимци, консумация на алкохол, пушене в автобуса; употреба на наркотици и наркотични вещества; не се допускат в автобуса и лица употребили голямо количество алкохол или са под въздействие на наркотици;